TERMENI SI CONDITII
Termeni generali                                                                                                                    

Accesarea, vizualizarea sau cumpararea produselor de pe site-ul www.banyan.ro, implica acceptarea termenilor si conditiilor din acest document, in cea mai recenta varianta a sa. In continuare denumin Website site-ul www.banyan.ro. Continutul www.banyan.ro se refera la: toate informatiile afisate pe website (inclusiv material grafic), toate informatiile dintr-un e-mail trimis utilizatorilor/clientilor, orice informatii legate de produse, descrierea produselor, pret, promotii, reduceri, stocuri. Denumim Vanzator – s.c.Rooftop International s.r.l. inregistrata la Registrul Comertului: J13/779/2009, cu sediul social in Constanta, strada Lahovari, nr 79.  Denumim Cumparator orice persoana fizica sau juridica ce lanseaza o Comanda. Comanda este documentul electronic prin care Cumparatorul cere sa i se livreze produse si este de accord sa le ridice si sa le achite, iar Vanzatorul este de accord sa le livreze.  

Reproducerea culorii

www.banyan.ro face toate eforturile pentru a reproduce cu acuratete culorile produselor afisate pe Website. Cu toate acestea, computere/calculatoare diferite reproduc culorile intr-o maniera distincta astfel incat reproducerea exacta a culorii este imposibila pe internet. Produsele comandate pe www.banyan.ro pot avea culori usor diferite fata de culorile afisate pe monitorul dumneavoastra.                                                             

Comanda

Comanda este documentul electronic prin care Cumparatorul cere sa i se livreze produse si este de accord sa le ridice si sa le achite, iar Vanzatorul este de accord sa le livreze.            
Toate preturile articolelor afisate in magazin sunt preturi finale si nu sunt purtatoare de TVA.
Preturile afisate pe site nu includ taxele de transport (acestea facturandu-se separat).
In momentul in care www.banyan.ro informeaza clientul printr-un mesaj electronic cu privire la validarea comenzii sale, aceasta devine Contract la Distanta, Cf. O.G. 130/2000 art. 2.
Confirmarea de catre Cumparator/utilizator a Comenzii sale inseamna acceptarea Facturii Fiscale emise.
Astfel, prin lansarea unei Comenzi, Cumparatorul se obliga sa achitate valoarea produselor comandate, sa ridice coletul de la firma de curierat sau de la oficiul postal si se obliga la plata transportului si a rambursului conform Facturii Fiscale emise.                                                     

Plata
Plata Comenzilor se face prin ramburs la primirea coletului.

Livrare
Livrarea Comenzilor se face prin Posta Romana si (la cerere) prin servicii de curierat rapid. Tarifele de transport sunt afisate in FAQ, in sectiunea "Transportul" si in sumarul fiecarei Comenzi.
Timpii de livrare sunt:
- maxim 6 - 7 zile lucratoare prin Posta Romana                                                                                                                                                                                     
- maxim 3 - 4 zile lucratoare prin curier rapid                                                                                                                                                                                     
Pentru expeditii cu livrare in alte localitati decat cele cuprinse in lista oraselor in care Fan Courier are colaboratori costul transportului se va suplimenta cu 0,80 lei + TVA / km (tarife Fan Courier).                                                                                                                                                                                                                                                                      

Nota:                        
Vanzatorul nu se face raspunzator pentru conditiile in care se efectueaza transportul si/sau eventualele intarzieri ale firmelor care asigura livrarea comenzilor.                                                                    

Optiunea de retur
Produsele comandate/achizitionate pe Website se pot returna in conditiile O.G. 130 / 31.08.2000 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Orice Cumparator are dreptul sa renunte la produsele cumparate, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile de la primirea produsului doar prin notificarea in scris a Vanzatorului.
Produsele cumparate se pot returna doar in ambalajul original, nedeteriorate, nepurtate, in conditii optime pentru a fi puse din nou in vanzare, insotite de factura de cumparare si doar pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea.
Vanzatorul va inapoia contravaloarea Comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului (orice comanda confirmata are valoare de contract comercial). Suma inapoiata nu va include cheltuielile de transport.                                                                                                                                         

Promotii/Reduceri
Vanzatorul stabileste regulamentele campaniilor de promotii si/sau reduceri.
Reducerile de pret se aplica doar Comenzilor care respecta in totalitate regulamentul promotiei/reducerii respective si doar in perioada in care aceasta este activa pe Website. Promotia/reducerea de pret are loc in limita stocului disponibil.                                                                                                

Confidentialitate
Datele solicitate pe acest site sunt: numele, prenumele, numarul de telefon, domiciliul/adresa de livrare, serie si numar Carte de Identitate si adresa de e-mail. Prin completarea formularului de inscriere pe site, declarati ca sunteti de acord ca numele si datele personale actuale, complete si corecte sa intre in baza de date a Vanzatorului (operator de date cu caracter personal nr.19400/25 Martie 2011). Acestea sunt necesare strict in scop administrativ si comercial (pentru a va trimite confirmarile comenzilor, pentru livrarea produselor comandate, anuntarea promotiilor prin Newsletter-e, etc). Vanzatorul nu comercializeaza, nu face schimb, nu ofera si nu divulga adresele de e-mail ale persoanelor ce folosesc paginile acestui Website fara acordul prealabil si explicit al acestora.
Conform Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, precum si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Vanzatorul are obligatia de a administra datele cu caracter personal in siguranta si doar in scopul specificat.

Responsabilitate
Vanzatorul nu poate fi tinut responsabil in nici un fel in fata nici unei persoane fizice sau juridice care acceseaza/utilizeaza Website-ul sau continutul acestuia.
Vanzatorul nu se face responsabil pentru eventuale nepotriviri, erori sau alte defecte ale acestui Website sau ale continutului sau care ar putea duce la orice fel de pierderi pentru utilizatorii sai. Marcile inregistrate ale altor companii, mentionate in acest Website, sunt utilizate doar in scopul informarii si nu ca reclama.                                                                                                                               

Continutul Website-ului si dreptul de proprietate intelectuala
Continutul Website-ului www.banyan.ro, in intregul sau, este proprietatea exclusiva a Vanzatorului si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996). Folosirea acestuia in alte scopuri decat cele expres si legal permise constituie infractiune si se pedepseste conform legilor in vigoare. De asemenea, constituie infractiune orice incercare de modificare sau distrugere a continutului Website-ului Banyan sau a serverului ce-l gazduieste. Marcile inregistrate ale altor companii, mentionate in acest site, sunt utilizate doar in scopul informarii si nu ca reclama.                   

Infractiuni/Fraude

Constituie infractiune si va face obiectul unei plangeri penale, orice incercare de modificare sau distrugere a continutului Website-ului Banyan sau a serverului ce-l gazduieste, precum si orice tentativa de accesare a datelor personale ale utilizatorilor sai. Efectuarea de Comenzi cu date de identificare sau adresa falsa constituie frauda. Tentativele de acces neautorizat la site si fraudele vor fi raportate autoritatilor competente.

Litigii

Eventualele litigii aparute între Vanzator si Cumparator vor fi rezolvate intotdeauna pe cale amiabila. In cazul în care acest lucru nu este posibil, compententa solutionarii lor revine instantelor romanesti de judecata. Pentru lamuriri suplimentare privitor la textul de mai sus, ne puteti contacta la numarul de telefon: 0371/478.050 sau la adresa de e-mail: contact@banyan.ro. Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii Cumparatorul si Vanzatorul isi asuma TOATE prevederile acestui document.